Καλοκαίρι και υφασμάτινες πάνες!

Η άνοιξη και το καλοκαιράκι κάνουν τα πράγματα πιο απλά για τους γονείς που χρησιμοποιούν υφασμάτινες πάνες. Το άπλωμα έξω είναι πια εύκολη υπόθεση, οι πάνες στεγνώνουν γρήγορα και φρεσκάρονται από τον καθαρό αέρα και το δυνατό ήλιο. Είναι ακόμη κατάλληλη εποχή για το ξεκίνημα της εκπαίδευσης στην τουαλέτα αφού είναι πιο εύκολο να αφήνετε το παιδί σας μόνο με την πάνα ή το βρακάκι εκμάθησης.

πλενόμενες πάνες άπλωμα στον ήλιοΟ ζεστός καιρός δεν αποκλείει τη χρήση μάλλινων καλυμμάτων πάνας. Αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος δερματικής ευαισθησίας στο μαλλί, τα μάλλινα βρακάκια πάνας αποτελούν εξαιρετική λύση ακόμα και για το ελληνικό καλοκαίρι. Το μόνο ίσως μειονέκτημα του καλοκαιριού είναι ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί αν χρησιμοποιούμε την υγρή μέθοδο αποθήκευσης για τις πάνες. Πρέπει να αλλάζουμε τακτικά το βρώμικο νερό και να προσθέτουμε οπωσδήποτε λίγη σόδα ή εναλλακτικά οικολογικό λευκαντικό με οξυγόνο και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μαλαλεύκας (tee tree) για να αποθαρρύνουμε την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Καλοκαίρι σημαίνει μπάνιο στη θάλασσα και στην πισίνα! Για τα μωρά αλλά και τα νήπια που δεν έχουν εκπαιδευτεί ακόμα στην τουαλέτα, ιδιαίτερα χρήσιμες είναι οι επαναχρησιμοποιούμενες πάνες – μαγιώ. Συγκρατούν τα στερεά ατυχήματα αλλά δεν απορροφούν το νερό με αποτέλεσμα να είναι άνετες και πρακτικές. Φοριούνται σαν βρακάκια αλλά διαθέτουν και κουμπώματα στο πλάι, για εύκολες αλλαγές σε παιδάκια που έχουν λερωθεί. Διατίθενται σε όμορφα σχέδια και ζωηρά χρώματα που θα σας ξετρελάνουν. Η εικόνα του βρέφους με την παραφουσκωμένη και ακαλαίσθητη πλαστική πάνα στην παραλία ανήκει πια στο παρελθόν!

πάνα μαγιώ επαναχρησιμοποιούμενη υφασμάτινη

Πλενόμενη πάνα μαγιό της Imse Vimse από την ecofamily

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια βρεφική πάνα από φυσικά υλικά αναπνέει και δεν αφήνει το δέρμα του μωρού να μουλιάζει από την υγρασία. Πολλοί γονείς ξεκίνησαν τη χρήση υφασμάτινης πάνας το καλοκαίρι αφού αντιμετώπισαν προβλήματα και ερεθισμούς που εντείνονταν από τη ζέστη και τον ιδρώτα. Τέλος, δεν υπάρχει τίποτα πιο χαριτωμένο και πρακτικό από μια πλενόμενη πάνα μαγιώ που αφήνει το μωρό σας να χαρεί τη θάλασσα ή την πισίνα συγκρατώντας τα ατυχήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *