Συνέντευξη με τη Μαρία από το Greenandcheap.gr

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα πρόσωπα πίσω από τις πλενόμενες πάνες; Διαβάστε μια ακόμα συνέντευξη, με τη Μαρία, δημιουργό και διαχειρίστρια του ηλεκτρονικού καταστήματος Greenandcheap.gr.

Πες μας δυο λόγια για την προσωπική σου εμπειρία με τις υφασμάτινες πάνες. Πώς τις ανακάλυψες;

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης και καθώς έκανα έρευνα αγοράς για τα πράγματα που χρειάζεται ένα νεογέννητο, έπεσα πάνω σε συζήτηση μελών ενός φόρουμ γονέων. Αφού το διάβασα και ομολογουμένως μου λύθηκαν αρκετές απορίες, αποφάσισα να το ψάξω περισσότερο. Βέβαια, πάντα υπήρχε η αμφιβολία, κατά πόσο θα γίνει αποδεκτό από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Κακώς βέβαια, γιατί η επιλογή για δοκιμή έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό!!!

Ποια ήταν η πρώτη πάνα που χρησιμοποίησες;

Η πρώτη μου αγορά για δοκιμή ήταν ένα πακέτο πανών Bumgenius Organic All in One.

Πώς αποφάσισες να δραστηριοποιηθείς εμπορικά με τις πλενόμενες πάνες;

Ασχολήθηκα εκτενώς με το να μάθω για τις υφασμάτινες πάνες και δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να βρω τις πάνες που ήθελα στην Ελλάδα. Αυτό με ώθησε στη σκέψη της δημιουργίας ενός σχετικού καταστήματος, όπου κάποιος θα βρει συγκεντρωμένα όλα όσα χρειάζεται για τη χρήση των υφασμάτινων πανών, παράλληλα με φιλική εξυπηρέτηση και συμβουλές από την προσωπική μου εμπειρία.

πάνα bum grnius all in one organic

Η κορούλα της Μαρίας με πάνα Bumgenius Organic All In One

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στις επαναχρησιμοποιούμενες πάνες;

Το πόσο φιλικές είναι για τα βρεφάκια μας. Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που έκανα για την κόρη μου και απόλαυσα όλα τα οφέλη τους για όσο διάστημα τις χρησιμοποιούσαμε, δηλαδή από 11 ημερών έως 2,5 ετών, όπου και απαλλαχτήκαμε πολύ εύκολα μαθαίνοντας την τουαλέτα. Το ότι δεν χρειάστηκα να ανησυχώ μήπως και μου τελειώσουν οι πάνες, δεν χρειάστηκε να κουβαλώ τα ογκώδη πακέτα και το σημαντικότερο για εμένα το ότι ως καταναλωτής δεν χρειάστηκε να κυνηγήσω καμία προσφορά προκειμένου να κάνω λίγη οικονομία. Βεβαίως, πολύ σημαντικό το ότι δεν βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να απορρίπτω τόνους πλαστικού στο περιβάλλον.

Ποιοι είναι, από την προσωπική σου εμπειρία, οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες γονείς επιλέγουν πλενόμενες πάνες;

Νομίζω πως οι Έλληνες γονείς χαρακτηρίζονται από την ανάγκη τους να προσφέρουν το καλύτερο στο παιδί τους. Αυτό σε συνδυασμό με τα οικονομικά οφέλη που προσφέρει η χρήση των υφασμάτινων πανών, ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε, συντελούν στο να υιοθετείται η χρήση τους από όλο και περισσότερες οικογένειες στη χώρα μας.

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πιο βασικός παράγοντας που αποτρέπει τους γονείς από το να χρησιμοποιήσουν υφασμάτινες πάνες;

Η άγνοια όσον αφορά την ευκολία στη χρήση τους, μιας και σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε είδη πανών και αξεσουάρ αλλά και το γεγονός ότι όλη η δύσκολη δουλειά γίνεται από το πλυντήριο σε σχέση με το παρελθόν που χρειαζόταν πολύς κόπο για τον καθαρισμό τους με πλύσιμο στο χέρι.

Τι θα συμβούλευες όσους γονείς σκέφτονται να στραφούν προς τις πλενόμενες πάνες;

Να μην σταθούν σε σχόλια που συνήθως ακούγονται όσον αφορά τη δυσκολία στη χρήση τους, αυτός είναι ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας. Τα πράγματα είναι πλέον πολύ πιο απλά!!! Να αναζητήσουν πληροφορίες για να επιλέξουν το είδος και τον αριθμό πανών που τους ταιριάζει και να προχωρήσουν με μια δοκιμή. Τέλος, να αναλογιστούν όλα τα οφέλη που προσφέρουν οι υφασμάτινες πάνες, τόσο για το παιδί τους, όσο για την τσέπη τους και για το περιβάλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *