Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω με τις υφασμάτινες πάνες

οργάνωση για υφαασμάτινες πάνες

Φωτογραφία από εδώ.

Η λίστα με τα απαραίτητα για να αλλάζετε το μωράκι σας με υφασμάτινες πάνες ποικίλει ανάλογα με την ηλικία που θα ξεκινήσετε και με τον τύπο πάνας που θα επιλέξετε.

Πάνες και αδιάβροχα καλύμματα:

Για ένα νεογέννητο θα χρειαστείτε τουλάχιστον 18-20 πάνες έτσι ώστε να βάζετε πλυντήριο κάθε δύο μέρες καθώς και 3-4 αδιάβροχα καλύμματα. Αν επιλέξετε πάνες τύπου “ένα μέγεθος” θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο καινούρια αδιάβροχα καλύμματα καθώς το μωράκι σας μεγαλώνει. Στις εφαρμοστές πάνες που διατίθενται σε δύο νούμερα, το δεύτερο σετ μπορεί να αποτελείται από λιγότερα κομμάτια, σίγουρα όχι κάτω από 15. Για τις πάνες “όλα-σε-ένα” δεν χρειάζεται να αγοράσετε ξεχωριστά αδιάβροχα καλύμματα.

Συμβουλή: Ένα λερωμένο αδιάβροχο κάλυμμα μπορεί να γίνει και πάλι γρήγορα διαθέσιμο αν το πλύνετε πρόχειρα στο χέρι και το στεγνώσετε στον ήλιο ή κοντά σε ένα αερόθερμο! Προσοχή, ποτέ μην αφήσετε ένα κάλυμμα να στεγνώσει απευθείας σε ένα θερμαντικό σώμα γιατί μπορεί να καταστραφεί!

Ενισχύσεις πάνας και επιθέματα

Μπορείτε να αυξήσετε την απορροφητικότητα μιας υφασμάτινης πάνας χρησιμοποιώντας επιπλέον ενισχύσεις. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη νύχτα ή για ένα σύντομο ταξίδι με το αυτοκίνητο. Έχουν το σχήμα σερβιέτας και μπορούν να τοποθετηθούν μέσα ή έξω από το απορροφητικό μέρος της πάνας. Η τοποθέτηση της ενίσχυσης έξω από την πάνα (πάντα βέβαια μέσα από το αδιάβροχο κάλυμμα) εξασφαλίζει την καλύτερη εφαρμογή της εφόσον διαθέτει ελαστικά για την αποφυγή διαρροών.

Συμβουλή: Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τις δικές σας ενισχύσεις πάνας και υφασμάτινα μωρομάντηλα αγοράζοντας πετσετέ ύφασμα με το μέτρο. Κόβετε το ύφασμα σε κομμάτια της επιλογής σας και απλά γαζώνετε τις άκρες για να μην ξεφτίσουν.

Τα επιθέματα πάνας είναι είτε χάρτινα βιοδιασπώμενα μίας ή το πολύ τριών χρήσεων ή φλις, τα οποία μπορείτε να πλύνετε και να ξαναχρησιμοποιήσετε. Είναι χρήσιμα για την απόρριψη των στερεών στην τουαλέτα και βοηθούν στο να κρατιέται το βρεφικό δέρμα στεγνό. Τα χάρτινα επιθέματα πωλούνται σε ρολά ενώ τα φλις σε συσκευασίες των 10 τεμαχίων.

Άλλα χρήσιμα αξεσουάρ:

Κουβάς για λερωμένες πάνες & αδιάβροχη τσάντα φύλαξης για λερωμένες πάνες

Ένας κουβάς με ερμητικό κλείσιμο είναι χρήσιμος για να φυλάτε τις λερωμένες υφασμάτινες πάνες μέχρι το τέλος της μέρας. Για τον ίδιο λόγο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη αδιάβροχη τσάντα φύλαξης για τις πάνες της ημέρας και μια μικρότερη για τις εξόδους σας. Οι αδιάβροχες τσάντες μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο μαζί με τις πάνες.

Συμβουλή: Για να μειώσετε τις δυσάρεστες οσμές στον κουβά με τις πάνες, κολλήστε στο καπάκι ένα μικρό σφουγγαράκι στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή λεβάντας.


Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα του Let's Go Cloth;