Υφασμάτινα προϊόντα γυναικείας υγιεινής

Οι υφασμάτινες σερβιέτες (cloth pads, san pro, mama pads, menstrual pads) είναι μια πιο υγιεινή και οικολογική εναλλακτική λύση για καθημερινή χρήση αλλά και για την έμμηνο ρύση. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις ελαφριάς ακράτειας. Οι πλενόμενες σερβιέτες έχουν απορροφητικό μέρος από βαμβάκι, μπαμπού ή μικροΐνες και αδιάβροχο μέρος από PUL ή ειδικό φλις. Οι περισσότερες έχουν φτερά προστασίας και σταθεροποιούνται στη θέση τους με κουμπώματα τρουκ. Ο σχεδιασμός τους ποικίλει ανάλογα με τη ροή και το σχήμα του εσωρούχου.

υφασμάτινες σερβιέτες

Σετ από 3 πλενόμενες σερβιέτες από οργανικό βαμβάκι της εταιρείας Imse Vimse – ecofamily.gr

 

Τα υλικά κατασκευής στις πλενόμενες σερβιέτες τις κάνουν ιδιαίτερα φιλικές για το δέρμα. Αν γίνει κατάλληλη επιλογή, είναι ιδιαίτερα απορροφητικές, ακόμα και για πολύ μεγάλη ροή περιόδου. Αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και δεν προκαλούν υπερθέρμανση της ευαίσθητης περιοχής με αποτέλεσμα την καλύτερη υγιεινή και την αποτροπή δυσάρεστων οσμών. Αποτελούν την πιο κατάλληλη λύση για γυναίκες που ταλαιπωρούνται από ερεθισμούς και ξηρότητα με τη χρήση συμβατικών προϊόντων μιας χρήσης, καθημερινά αλλά και κατά την διάρκεια της περιόδου.

Εκτός από τις μέρες της έμμηνου ρύσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρότερες σερβιέτες – σερβιετάκια καθημερινής χρήσης. Είναι ιδιαίτερα άνετες, φυλακίζουν την περιττή υγρασία και μπορούν να φορεθούν για αρκετές ώρες χωρίς ερεθισμούς και ενοχλήσεις.

πλενόμενες σερβιέτες

Σετ από 5 υφασμάτινες σερβιέτες από οργανικό βαμβάκι της εταιρίας Popolini – gabi.gr

 

Όπως και στις πλενόμενες πάνες, γίνεται ένα σύντομο ξέπλυμα με κρύο νερό μετά από κάθε αλλαγή και πλένονται όλες μαζί σε εντατικό πρόγραμμα με κάποιο οικολογικό απορρυπαντικό, χωρίς τη χρήση μαλακτικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σερβιέτες μπορούν να πλυθούν άνετα σε θερμοκρασία 60 βαθμών. Κάποιοι κατασκευαστές συστήνουν και χαμηλότερες θερμοκρασίες για την μικρότερη φθορά των υλικών κατασκευής αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *