Υφασμάτινες πάνες από βιολογικό βαμβάκι της Imse-Vimse

Η σουηδική εταιρεία Imse-Vimse διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ποιοτικών προϊόντων που απευθύνονται σε μητέρες και βρέφη. Για τη γυναίκα/μητέρα υπάρχουν υφασμάτινες πλενόμενες σερβιέτες σε διάφορα μεγέθη καθώς και πλενόμενα επιθέματα θηλασμού, όλα από βιολογικό βαμβάκι άριστης ποιότητας σε φυσική απόχρωση. Για τα μωράκια, υπάρχουν επιλεγμένα μωρουδιακά και υφασμάτινες πάνες καθώς και καλύμματα πάνας από αναπνέον αδιάβροχο υλικό αλλά και από φυσικά αντιβακτηριδιακό μαλλί.

Imse Vimse κάλυμμα πάνας από φυσικό μαλλί
Οι βαμβακερές υφασμάτινες πάνες διατίθενται σε φανέλα αλλά και σε πετσετέ ύφασμα με μεγαλύτερη απορροφητικότητα (ιδανική για χρήση τη νύχτα). Μπορούν να φορεθούν και σαν πάνες τύπου “ένα-μέγεθος” αν και υπάρχει και μικρότερο μέγεθος για νεογέννητα. Δεν έχουν κουμπώματα χρατς ή κόπιτσες, κάτι που τους δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής. Μένουν σταθερά στη θέση τους με την εφαρμογή ενός σταθερού αδιάβροχου καλύμματος. Η Imse Vimse διαθέτει και μια πρωτοποριακή πάνα τύπου “όλα-σε-ένα” για την οποία μπορεί κανείς να διαβάσει σε προηγούμενη ανάρτηση.

Imse Vimse πάνα από φανέλα, “ένα μέγεθος”

Η τιμή για αυτές τις πάνες είναι ιδιαίτερα προσιτή και αποτελούν άριστη αγορά αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και σαν πάνες ένα-μέγεθος. Το μάλλινο κάλυμμα αν και έχει μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τα συνθετικά, είναι ιδανικό για παιδιά με ιδιαίτερη δερματική ευαισθησία καθώς είναι το πλέον αναπνέον υλικό ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ιδανική θερμοκρασία στην περιοχή της πάνας. Χρειάζεται βέβαια κάποια προσοχή στο πλύσιμο και αδιαβροχοποίηση με υγρό λανολίνης πριν από την πρώτη χρήση και στη συνέχεια για μια φορά το μήνα περίπου. Για την αδιαβροχοποίηση μάλλινων καλυμμάτων για πάνες, μπορείτε να βρείτε ένα ενδιαφέρον tutorial εδώ. Οι πάνες από βιολογικό βαμβάκι και το μάλλινο αδιάβροχο κάλυμμα της Imse Vimse διατίθενται στην Ελλάδα από την ecofamily.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *