Πάνες με τσέπη από φλις – Μέρος ΙI

Σε προηγούμενη ανάρτηση, αναφερθήκαμε στις πάνες με τσέπη από φλις. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα και το μόνο σημαντικό τους μειονέκτημα είναι ότι η επιφάνεια από φλις μπορεί να γίνει αδιάβροχη από τα λιπαρά υπολείμματα (απορρυπαντικό με σαπούνι, σκληρό νερό, λιπαρές κρέμες στην περιοχή της πάνας κλπ) που επικάθονται σε αυτό. Το παρακάτω video δείχνει καθαρά την συμπεριφορά θα έχει ένα “λαδωμένο” φλις με τα τσίσα του μωρού σας!

Η κατάσταση αυτή μπορεί να απογοητεύσει ένα γονιό αν δεν γνωρίζει την τεχνική του λεγόμενου diaper stripping. Μια προτεινόμενη αντιμετώπιση είναι η χρήση ενός απλού απορρυπαντικού πιάτων και το τρίψιμο της επιφάνειας από φλις με μια μικρή βούρτσα. Αφού τρίψουμε καλά το ύφασμα, το αφήνουμε στη σαπουνάδα για λίγη ώρα και στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά. Τέλος, πλένουμε τις προβληματικές πάνες στο πλυντήριο μαζί με τις υπόλοιπες. Προσέχουμε να χρησιμοποιούμε απορρυπαντικό χωρίς σαπούνι, φροντίζουμε οι πάνες να ξεπλένονται καλά και αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε πολύ λιπαρές κρέμες για το σύγκαμμα. Αν κάτι τέτοιο είναι απολύτως απαραίτητο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε βιοδιασπωμενες λωρίδες από χαρτί μαζί με την πάνα. Για την μπουγάδα της πλενόμενης πάνας, δείτε στη σχετική ενότητα του Let’s Go Cloth.

5 thoughts on “Πάνες με τσέπη από φλις – Μέρος ΙI

 1. Φωτεινή

  Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση…Δεν έχω ακόμα πάνα με fleece, αλλά έχω παραγγείλει 2 και αν μου συνέβαινε αυτό θα απογοητευόμουν.Τώρα όμως που ξέρω τι να περιμένω, ξέρω και πώς να το αντιμετωπίσω…Τέτοιες πληροφορίες είναι οι πιο χρήσιμες, αλλά δύσκολα τις βρίσκεις.

 2. clothdiapermoms

  Γεια σου Φωτεινή!
  Χαίρομαι που βρήκες χρήσιμη την πληροφορία. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις τις δικές σου εντυπώσεις για τις πάνες με fleece όταν με το καλό αρχίσεις να τις χρησιμοποιείς.

 3. Χρύσα

  Η συλλογή μου αποτελείται κυρίως από fitted πάνες με βιολογικό βαμβάκι και μπαμπού. Μου αρέσει πάρα πολύ το φυσικό υλικό τους, ωστόσο αργούν να στεγνώσουν πολύ, κυρίως όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.
  Επίσης, έχω και 4 τύπου pocket με fleece. Παρότι είχα διαβάσει ότι είναι επίφοβες για ερεθισμούς, στο δερματάκι του 2,5 μηνών μωρού μου δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Βέβαια, καθώς θηλάζουμε αποκλειστικά, τις αλλάζουμε κάθε 2-3 ώρες. Τα βράδια προτιμώ να χρησιμοποιώ τις μπαμπού λόγω απορροφητικότητας αλλά και γιατί είμαι σκεπτική για την πιθανότητα εμφάνισης ερεθισμού. Αυτό που μου αρέσει όμως στις τύπου pocket πάνες είναι η εφαρμογή τους (καθόλου ογκώδεις) και ότι στεγνώνουν πολύ γρήγορα, κυρίως το βασικό μέρος της πάνας. Σε περίπτωση που δεν έχουν προλάβει να στεγνώσουν τα επιθέματα από μικροϊνες και έχουμε ξεμείνει από πάνες, διπλώνω μια βαμβακερή πετσετούλα, τη βάζω στην τσέπη και η πάνα είναι έτοιμη για χρήση!

 4. Pingback: Πλενόμενη πάνα pocket από την Charlie Banana® | Charlie Banana

 5. Pingback: Πλενόμενη πάνα pocket από την Charlie Banana | Let's Go Cloth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *