Εφαρμόζοντας σωστά μια υφασμάτινη πάνα birth-to-potty

Έλαβα διάφορες φωτογραφίες από μια πολύ καλή μου φίλη που έχει μια κορούλα μερικών ημερών και χρησιμοποιεί για πρώτη φορά μαζί της υφασμάτινες πάνες, με μεγάλη επιτυχία! Οι εντυπώσεις της μέχρι τώρα είναι μόνο θετικές και φαίνεται ότι επαληθεύονται όλες οι προσδοκίες που είχε για τις μοντέρνες πλενόμενες πάνες. Επέλεξα να δημοσιεύσω τις ακόλουθες φωτογραφίες που δείχνουν την εφαρμογή σε ένα νεογέννητο βρέφος μιας πάνας από μπαμπού birth-to-potty ή αλλιώς one-size. Η συγκεκριμένη πάνα διατίθεται σε δύο μεγέθη αλλά εξαιτίας του σχεδιασμού της (αποσπώμενη ενίσχυση, αλληλοεπικαλυπτόμενα κουμπώματα χρατς), το μεγαλύτερο μέγεθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νεογέννητο μέχρι την εκμάθηση της τουαλέτας.

btp_1_400

Ως birth-to-potty ή αλλιώς one-size χαρακτηρίζεται μια πάνα που φοριέται από νεογέννητο ως την εκμάθηση της τουαλέτας. Στις πάνες αυτές υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης (ενιχσχύσεις, κουμπώματα, κρυφά ελαστικά κ.λπ.) έτσι ώστε η πάνα να εφαρμόζει σωστά καθώς το παιδάκι μεγαλώνει.

btp_2_400

Τα αλληλοεπικαλυπτόμενα χρατς βοηθούν να εφαρμόσει η πάνα σωστά στη μεσούλα και επιτρέπουν να τραβήξουμε το μπροστινό μέρος ψηλά και έτσι η πάνα να εφαρμόσει καλά και στα ποδαράκια.

btp_3_400

Η πάνα εφαρμόζει σωστά στα ποδαράκια και έτσι αποφεύγονται οι διαρροές.

Παρατηρήσεις:

  • Η πάνα φαίνεται αρκετά ογκώδης στο νεογέννητο, όπως οι περισσότερες πάνες που φοριούνται σαν birth-to-potty. Η συγκεκριμένη πάνα παρόλα αυτά είναι αρκετά κομψή ανάμεσα στα ποδαράκια. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι καθαρά θέμα αισθητικής και δεν δυσκολεύει καθόλου το μωράκι, το αντίθετο μάλιστα! Περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή ανάπτυξη των ισχύων στα βρέφη στο ενημερωτικό άρθρο Αστεράκι Slings – Aνοιχτά πόδια σε μωράκια (ισχία και σωστή ανάπτυξη).
  • Προσέξτε στην πρώτη εικόνα ότι το μπροστινό μέρος της πάνας τραβιέται πάνω όσο χρειάζεται για να εφαρμόζει η πάνα σωστά στα μπουτάκια. Τα αλληλοεπικαλυπτόμενα χρατς και τα ελαστικά, εξασφαλίζουν καλή εφαρμογή και στη μεσούλα.
  • Η άριστη εφαρμογή στα ποδαράκια που εξασφαλίζει την αποφυγή διαρροών, φαίνεται καθαρά στην τρίτη φωτογραφία!

Στην τελευταία φωτογραφία, η μικρούλα μας φοράει μια πάνα birth-to-potty και όλα-σε-ένα. Οι μπροστινές κόπιτσες είναι στη μικρότερη ρύθμιση και η πάνα εφαρμόζει άψογα στη μεσούλα και στα μπουτάκια.

btp_oio_400Οι πάνες στις φωτογραφίες είναι της βελγικής εταιρείας Bambinex και διατίθενται στην Ελλάδα από την ecofamily.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *