Πλενόμενες πάνες, πώς να επιλέξω;

Αποφασίσατε να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή… πάνας! Έχετε πειστεί ότι οι πλενόμενες πάνες είναι καλύτερες για την υγεία των μωρών, μειώνουν το ανθρακικό μας αποτύπωμα και μας γλιτώνουν από πάρα πολλά χρήματα. Ας περάσουμε στη δεύτερη φάση για να δούμε κάποια ερωτήματα που προκύπτουν:

  • Τι τύπο υφασμάτινης πάνας να διαλέξω;
  • Από ποιο κατάστημα να αγοράσω πλενόμενες πάνες;
  • Θέλω να συνδυάσω υφασμάτινες πάνες και πάνες μιας χρήσης, τι επιλογές υπάρχουν;

Όσον αφορά την επιλογή του τύπου της υφασμάτινης πάνας, καθοριστικοί παράγοντες είναι το αρχικό κόστος αγοράς, η ευκολία στη χρήση (πάνες με ξεχωριστό κάλυμμα ή πάνες όλα-σε-ένα), η προτίμηση σε κάποια υλικά κατασκευής (βαμβάκι, μπαμπού, μικροϊνες, φλις) κ.α. Αν σκοπεύετε να συνδυάσετε πλενόμενες με πάνες μιας χρήσης, μπορείτε να επιλέξετε μια οικολογική πάνα (μεγαλύτερη βιοδιασπασιμότητα, φιλική προς το δέρμα) ή ένα υβριδικό σύστημα πάνας όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποροφητικός πυρήνας που πλένεται ή ένθετο μιας χρήσης.

photo via http://www.flickr.com/photos/moohaha/

photo via moohaha

Όσον αφορά το σημείο αγοράς, θα πρέπει να κάνετε μια προσεκτική έρευνα, όχι μόνο για τα είδη υφασμάτινης πάνας που πωλούνται και τις τιμές αλλά για την αξιοπιστία (ειδικά αν μιλάμε για ηλεκτρονικό κατάστημα), την εξυπηρέτηση πελατών για επίλυση τυχόν αποριών που αφορούν τη χρήση της πλενόμενης πάνας και τη δυνατότητα να δείτε τις πάνες από κοντά για να κάνετε μια καλύτερη εκτίμηση για το προϊόν. Μια ενδεικτική λίστα με ελληνικά καταστήματα που που πωλούν υφασμάτινες πάνες θα βρείτε εδώ. Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς.

Και κάποιες συμβουλές για επιτυχημένες επιλογές:

  • Μην κάνετε βιαστικές αγορές! Μελετήστε ενημερωτικές σελίδες και video για τις υφασμάτινες πάνες για να επιλέξετε την πάνα που ταιριάζει στο μωρό σας αλλά και στον τρόπο ζωής σας.
  • Μην αγοράσετε μεγάλο αριθμό από έναν τύπο πάνας χωρίς να δοκιμάσετε αν πραγματικά σας βολεύει.
  • Δώστε βάση στην καλή εξυπηρέτηση πελατών, πριν και μετά την αγορά σας.

Αν ακόμα έχετε απορία για το ποια υφασμάτινη πάνα είναι η πλέον κατάλληλη για σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *