Οι υφασμάτινες πάνες είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον

Οι εκατομμύρια πάνες μιας χρήσεως που καταναλώνονται κάθε χρόνο απαιτούν τεράστιες ποσότητες πλαστικού και ξυλείας για να παραχθούν. Μετά από σύντομη χρήση, το προϊόν αυτό πετιέται και συσσωρεύεται στις χωματερές, χωρίς ουσιαστικά να αποσυντίθεται για εκατοντάδες χρόνια. Οι πάνες μιας χρήσης αποτελούν πολύ μεγάλο ποσοστό των απορριμμάτων και προκαλούν επιπρόσθετη ζημιά εξαιτίας των μικροβίων που περιέχουν τα οποία συνεχώς πολλαπλασιάζονται, μολύνοντας και αυτά με τη σειρά τους τον υδροφόρο ορίζοντα (*).

globe_355Αν σκεφτεί κανείς ότι το να πλύνει και να ξαναχρησιμοποιήσει υφασμάτινες πάνες είναι μπελάς, ας δει τη χρήση τους σαν μια επένδυση σε ένα καλύτερο περιβάλλον για τον ίδιο και τις επόμενες γενιές.

(*) Είναι πολύ σημαντικό οι ακαθαρσίες να καταλήγουν στην αποχέτευση και όχι στον κάδο των σκουπιδιών και αυτό είναι κάτι που μπορούν να το κάνουν και οι γονείς που χρησιμοποιούν πάνες μιας χρήσης!

3 thoughts on “Οι υφασμάτινες πάνες είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον

 1. waver

  Πάρα πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Θα ήταν ευχής έργο να χρησιμοποιούσαμε όλοι υφασμάτινες πάνες. Στην Ελλάδα από ότι ξέρω είμαστε ουραγοί σε αντίθεση με άλλα πιο “εξελιγμένα” κράτη όπως η Αγγλία και η Γερμανία. Καλή συνέχεια!

 2. ClothDiaperMoms

  Καλωσόρισες!

  Έχεις δίκιο για την κατάσταση στην Ελλάδα. Τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις εδώ που προσπαθούν να προωθήσουν τέτοια προϊόντα. Ελπίζουμε με αυτό το blog να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

  Το blog θα ενημερώνεται συχνά. Ευχόμαστε να σε ξαναδούμε εδώ.

  ClothDiaperMoms

 3. Pingback: Πλενόμενες πάνες, πώς να επιλέξω; | Let's Go Cloth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *